Upratovanie s deťmi? Žiadny stres, mám pre vás kopec tipov!

Ahoj, milí rodičia, volám sa Milada Matušovičová a som nielen majiteľkou úspešného upratovacieho servisu FINXZA s.r.o., ale aj mamou dvoch úžasných síce už odrastených, ale stále nezbedníkov. Viem, aké náročné môže byť skĺbiť starostlivosť o deti s udržiavaním domácnosti v čistote. Verím, že poznáte ten pocit, keď sa vám zdá, že upratujete dookola a o chvíľu je všetko zase hore nohami. Hračky sú rozhádzané po celom byte, omrvinky sa záhadne objavujú na každom povrchu a o fľakoch na koberci ani nehovorím. Ale nebojte sa, nie ste v tom sami!

Chcem sa s vami podeliť o pár overených tipov a trikov, ktoré mi pomáhajú zvládať upratovanie s úsmevom (väčšinou) a premeniť ho na zábavnú rodinnú aktivitu:

  1. Malí pomocníci: Deti milujú napodobňovať dospelých a pomáhať. Zapojte ich do upratovania už od malička! Dajte im vlastné upratovacie nástroje, ako sú farebné handričky, malé metličky alebo dokonca detský vysávač. Nechajte ich, nech vám pomáhajú utierať prach, zametať podlahu alebo vysávať. Uvidíte, akú budú mať radosť, keď sa budú cítiť ako dôležití členovia tímu!
  2. Pravidlá hrou: Urobte z upratovania zábavu! Pustite obľúbené pesničky a tancujte pri vysávaní. Usporiadajte súťaž o najrýchlejšie upratanú izbu alebo vymyslite "hľadanie pokladov" (napríklad stratených ponožiek). Čím viac zábavy si pri upratovaní užijete, tým viac budú deti motivované pomáhať.
  3. Pochvala poteší: Nezabudnite deti pochváliť za každú, aj tú najmenšiu pomoc. Povedzte im, akí ste na nich hrdí a ako veľmi si vážite ich snahu. Občas ich môžete odmeniť malou sladkosťou, spoločným čítaním rozprávky alebo obľúbenou aktivitou. Pozitívne posilnenie ich motivuje k ďalšej spolupráci a pomáha im budovať sebavedomie a zodpovednosť.
  4. Všetko má svoje miesto: Označte krabice, koše a police na hračky, knihy, oblečenie a iné veci farebnými štítkami alebo obrázkami. Deti sa tak ľahšie naučia, kam čo patrí a budú si svoje veci upratovať samy. Urobte z upratovania hru! Napríklad, môžete usporiadať súťaž o to, kto najrýchlejšie uprace svoju izbu, alebo môžete vytvoriť "hľadanie pokladov", kde deti hľadajú stratené predmety a odkladajú ich na správne miesto.
  5. Trpezlivosť ruže prináša: Upratovanie s deťmi chce hlavne trpezlivosť, pozitívny prístup a veľa pochopenia. Nečakajte, že všetko bude hneď tip-top. Deti sa učia a robia chyby. Dôležité je, aby ste ich podporovali, povzbudzovali a hlavne sa pri upratovaní zabavili a užili si spoločný čas.
  6. Rutiny a rituály: Zavedenie pravidelných upratovacích rutín a rituálov pomôže deťom pochopiť, že upratovanie je prirodzenou súčasťou života. Napríklad, môžete mať rituál "upratovanie pred spaním", kedy si každý člen rodiny uprace svoje veci a pripraví sa na ďalší deň.
  7. Myslite na zdravie: Pri upratovaní používajte bezpečné a ekologické čistiace prostriedky, ktoré sú šetrné k deťom aj k životnému prostrediu. Vyhnite sa agresívnym chemikáliám a radšej siahnite po prírodných alternatívach, ako sú ocot, sóda bikarbóna alebo citrónová šťava.

A ak sa vám náhodou upratovanie vymkne spod kontroly, nezúfajte! Vždy sa môžete obrátiť na nás, FINXZA s.r.o. Radi vám pomôžeme s upratovaním, aby ste mali viac času na svoju rodinu a na aktivity, ktoré vás bavia.

S úsmevom,

Vaša Milada

odborníčka na upratovanie (a mama v jednom).

 

Kontaktujte nás:

Ing. Milada Matusovičová

Majiteľka FINXZA s.r.o.

Telefón: 0911 522 144

Email: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Firma FINX s.r.o. je dynamickou firmou,
ktorá vznikla na základe skúseností majiteľky
pri poskytovaní služieb v oblasti
čistiacich a upratovacích prác.

Naša spoločnosť je zameraná na poskytovanie
komplexných upratovacích služieb pre organizácie
a domácnosti na profesionálnej úrovni
od najjednoduchších výkonov až po globálne
riešenie čistiaceho servisu podľa potreby klientov.
finx_za_1.png