Upratovanie pre alergikov: Praktické tipy od Milady

 

Milí priatelia a zákazníci,

ako majiteľka spoločnosti FINXZA s.r.o. viem, aké dôležité je udržiavať čistý a zdravý domov. Aj keď sama netrpím alergiami, roky sa venujem hľadaniu spôsobov, ako vytvoriť prostredie, ktoré je príjemné a bezpečné pre každého. Rada by som sa s vami podelila o svoje skúsenosti a odborné rady, ako zvládnuť upratovanie, ak máte vy alebo vaši blízki zvýšenú citlivosť na niektoré látky v domácnosti.

Prečo je dôkladné upratovanie také dôležité?

Prach, roztoče, peľ, plesne a iné čiastočky sa nachádzajú všade okolo nás. V domácnosti sa im darí najmä v kobercoch, čalúnenom nábytku, posteľnej bielizni a iných textíliách. Pre ľudí s citlivejším organizmom môže ich prítomnosť spôsobovať rôzne nepríjemné reakcie, ako sú podráždenie dýchacích ciest, kožné problémy alebo zhoršenie celkovej pohody. Pravidelné a dôkladné upratovanie pomáha odstraňovať tieto čiastočky a minimalizovať ich negatívny vplyv na zdravie.

Ako správne upratovať, ak chcete vytvoriť zdravšie prostredie?

  • Investujte do kvalitného vysávača s HEPA filtrom: HEPA filter zachytáva aj tie najmenšie čiastočky prachu a alergénov. Vysávajte pravidelne všetky podlahy, koberce, čalúnený nábytok a matrace.
  • Utierajte prach vlhkou handričkou: Vlhká handrička alebo mikrovláknová utierka zabraňuje víreniu prachu vo vzduchu. Utierajte prach zhora nadol a nezabudnite na ťažko dostupné miesta, ako sú police, skrinky a elektronika.
  • Perte posteľnú bielizeň pri vysokej teplote: Posteľnú bielizeň perte aspoň raz týždenne pri teplote 60 °C, ktorá ničí roztoče.
  • Pravidelne vetrajte: Vetrajte aspoň dvakrát denne, najlepšie ráno a večer. Počas peľovej sezóny môžete použiť špeciálne sieťky proti peľu na okná.
  • Vyhnite sa agresívnym chemikáliám: Používajte čistiace prostriedky, ktoré sú šetrné k pokožke a dýchacím cestám. Vyskúšajte napríklad ekologické čistiace prostriedky alebo si vyrobte vlastné z prírodných ingrediencií.
  • Dbajte na hygienu domácich zvierat: Ak máte domáce zvieratá, pravidelne ich kefujte a kúpajte, aby ste minimalizovali množstvo chlpov a alergénov.

FINXZA s.r.o. – váš partner pre čistý a zdravý domov

V spoločnosti FINXZA s.r.o. chápeme potreby ľudí s citlivejším organizmom a ponúkame špeciálne upratovacie služby, ktoré sú prispôsobené vašim individuálnym potrebám. Naši skúsení pracovníci používajú profesionálne vybavenie a špeciálne čistiace prostriedky, ktoré účinne odstraňujú nečistoty a zabezpečujú čisté a zdravé prostredie pre vás a vašu rodinu.

Naše služby zahŕňajú:

  • Hĺbkové čistenie kobercov a čalúneného nábytku
  • Dezinfekciu priestorov
  • Ošetrenie matracov a čalúneného nábytku proti roztočom
  • Poradenstvo v oblasti údržby čistoty

Verím, že tieto rady vám pomôžu vytvoriť domov, v ktorom sa budete cítiť príjemne a bez obmedzení. Ak máte akékoľvek otázky alebo potrebujete pomoc s upratovaním, neváhajte nás kontaktovať.

S pozdravom,

Milada Matušovičová

Majiteľka FINXZA s.r.o.

FINXZA s.r.o.

  • Telefón: 911 522 144
  • Email: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
  • Web: www.finxza.sk
Firma FINX s.r.o. je dynamickou firmou,
ktorá vznikla na základe skúseností majiteľky
pri poskytovaní služieb v oblasti
čistiacich a upratovacích prác.

Naša spoločnosť je zameraná na poskytovanie
komplexných upratovacích služieb pre organizácie
a domácnosti na profesionálnej úrovni
od najjednoduchších výkonov až po globálne
riešenie čistiaceho servisu podľa potreby klientov.
finx_za_1.png